Agenda

De Waalse Kerk 

Deuren open: 20:00

Aanvang: 20:30

Entree: €12,50,- (incl.servicekosten)

Koop hier je ticket! 

Naakt in De Waalse Kerk Met: Will Knox & guests

Deuren open: 20:00

Aanvang: 20:30

Entree: €12,50,- (incl.servicekosten)

Koop hier je ticket! 

Grap Amsterdam Popmusic en De Waalse Kerk slaan de handen ineen met een showcase-serie voor singer-songwriters: Naakt. Tussen het publiek, zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken, geven de beste jonge, Nederlandse singer-songwriters zich - figuurlijk! - bloot tijdens een intiem concert, midden in de bijzondere sfeer in de kerk. Tijdens de derde editie op donderdag 14 november is er een optreden van Will Knox.

Will Knox
Will Knox is een singer-songwriter uit Londen. Op zijn 18e vertrok hij naar de US om aan de Berklee College of Music te studeren. Nadat Fab Dupont (drie Grammy nominaties) hem op een Open Mic avond ontdekte, namen zij twee albums en een EP op. Will verhuisde terug naar England en begon als co-writer en auteur van Europese artiesten. Dat leverde hem de Buma/Stemra songwriting award op in 2016. Later besloot hij naar Haarlem te verhuizen.

Jerusalem is de eerste single van zijn nieuwe EP ‘Little Holylands’, geproduceerd door Martijn Groeneveld (Blaudzun, Emil Landman).

De live shows zijn intieme ervaringen waarin je wordt meegenomen in waargebeurde verhalen met metaforische teksten. Sinds zijn aankomst in Nederland houden de live shows niet op: Een uitverkochte Paradiso-show, optredens op Concert At Sea, Royal Park Live en Bevrijdingspop Haarlem. Of de Engelsman nu solo, met cellist Simon Lewis, of de hele band speelt, je zult snel het gevoel hebben dat je een oude vriend weer ziet.

 Lees meer

Melkweg 

Deur open: 19:30

Aanvang: 20:00 

Entree: €10,- (excl. lidmaatschap en servicekosten)

Haal hier je tickets!

Amsterdamse Popprijs 2019 Finale Bandcompetitie voor Amsterdamse bands

Deur open: 19:30

Aanvang: 20:00 

Entree: €10,- (excl. lidmaatschap en servicekosten)

Haal hier je tickets!

De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. De competitie is in haar vierentwintigjarige bestaan uitgegroeid tot dé bandcompetitie van Amsterdam en omstreken, niet in de laatste plaats door de legendarische finale in de Melkweg Amsterdam. GRAP organiseert de Amsterdamse Popprijs om ambitieuze bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie.


De zes finalisten die op vrijdag 15 november optreden in de Melkweg Amsterdam zijn: Ben Forte I Minor Citizen I VALENTINO. I Gutnic & The Galaxy I MOLLY I La Nique. 

Bekijk het Facebookevent en haal hier je tickets! 

 Lees meer

Melkweg Cinema 

Deur open: 18:30

Aanvang: 19:00

Gratis entree (vol=vol)

Rock Your Business Hoe bouw je je team als hiphop artiest?

Deur open: 18:30

Aanvang: 19:00

Gratis entree (vol=vol)

Hiphop is succesvoller dan ooit. Zowel internationaal als in Nederland is hiphop het populairste genre bij streamingdiensten als YouTube en Spotify. Ook hitlijsten en radio worden gedomineerd door hiphop. Prijzen als de Popprijs en Edisons worden gewonnen door hiphop artiesten en ook in het live circuit is het genre populairder dan ooit.


Deze Rock Your Business gaat over het bouwen van je team als hiphop artiest. Welke personen zijn belangrijk in je carrière? Wanneer ga je met iemand samenwerken? Welke rol heeft een boeker, manager of een label voor een artiest? Wie doet wat? Hoe belangrijk is je live act? Wat zijn de kansen voor Engelstalige hiphop in Nederland?

Githa Biekman (AT Bookings), Lino van Eendenburg (TRIFECTA) en Patrick Coelho (FunX) en Koos Groenendijk (Bespoke Management) geven je antwoord op al deze vragen!

Ook deze editie van Rock Your Business wordt afgesloten met een demopanel, waarbij de sprekers feedback geven op je demo. Dus neem je muziek mee op cd of usb en pak die kans!


Deur open: 18:30
Aanvang: 19:00
Entree: Gratis (Vol=Vol)

 Lees meer

Cinetol 

Deur open: 20:00

Aanvang: 20:30

Entree: 10,- 

Koop hier je tickets!

Zwoel Met: Darlyn en Sam & Julia

Deur open: 20:00

Aanvang: 20:30

Entree: 10,- 

Koop hier je tickets!

Grap Amsterdam Popmusic en Cinetol presenteren de nieuwste Nederlandse acts tijdens de concertreeks Zwoel. Woensdag 4 december is de volgende editie met niemand minder dan Darlyn en Sam & Julia. Tijdens Zwoel zie je toffe acts om in de gaten te houden en die al aardig op weg zijn bekend te worden bij een groot publiek. Bands en acts die al een stapje verder zijn krijgen zo de gelegenheid zich te presenteren aan nieuw publiek, media en muziekindustrie op een sfeervolle, intieme locatie.

Darlyn
Een zeskoppige band die vooral te omschrijven zijn als rauw, vrij en roots, maar met een elegant randje!

Darlyn trok zich deze zomer terug in de bossen rond Utrecht.
In de ruimten van een voormalig psychatrisch ziekenhuis nam de band een aantal nieuwe nummers op, die spannende invalshoeken laat horen tussen actuele pop, indie en folk en een diepe buiging naar de platenkasten van hun ouders uit de jaren ‘60 en ‘70.


Sam & Julia
Sam & Julia stonden eerder in de finale van de Grote Prijs van Nederland (2016) en verzorgde het voorprogramma van de clubtour van Tangarine. Inmiddels is het duo naar een band gegroeid en namen ze deel aan de Popronde 2018.

Eerder dit jaar brachten Sam & Julia hun debuut EP ‘So Far, So Good’ uit, dat refereert naar de bewogen tijd die ze achter de rug hebben. ‘So Far, So Good’ is een ode aan de belevenissen van Sam & Julia, over het eeuwige onbegrip tussen man en vrouw, over scheidende ouders, een auto-ongeluk, diverse gebroken harten. Inmiddels is er een heel oeuvre aan krachtige, mysterieuze en hartverscheurende songs die na blijven ijlen in je hoofd.

 Lees meer

Melkweg

Zaal open: 19:00

Aanvang: 19:30 

Gratis entree 

Nieuwjaarsshow Met o.a. Josephine Odhil en Real Derek

Zaal open: 19:00

Aanvang: 19:30 

Gratis entree 

Het nieuwe jaar inluiden met gezelligheid én nieuwe muziek? GRAP en Melkweg nodigen je van harte uit voor onze Nieuwjaarsshow! We starten 2020 met een nieuwjaarsrede én gratis optredens van opkomende nieuwe Nederlandse acts.


De line-up bestaat uit:
Cinema
Sterre Weldring
Susann.
♫ T.B.A.

Upstairs
Josephine Odhil
Real Derek
♫ T.B.A.
♫ T.B.A.

 Lees meer