Agenda

Melkweg 

Aanvang: 11:00

Entree: €15,00 (exclusief €2,25,- servicekosten)

Koop hier je ticket! 

Muzikantendag 2019 Laat je ontdekken!

Melkweg 

Aanvang: 11:00

Entree: €15,00 (exclusief €2,25,- servicekosten)

Koop hier je ticket! 

De Muzikantendag is dé plek waar je als muzikant meer te weten kunt komen over de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Er zijn ontzettend veel kopstukken uit de muziekindustrie aanwezig. En dus heb je voldoende gelegenheid om te netwerken, je vragen te stellen en je demo te pluggen.

Laat je ontdekken! Wil je het in de muziek maken dan is het belangrijk om je gezicht te laten zien en te netwerken met professionals uit de industrie. Je muziek laten horen aan de juiste mensen is de volgende belangrijke stap. De uitgelezen plek om dit te doen is de Muzikantendag! 

Het programma op de Muzikantendag bestaat uit:

  • Panels & clinics;
  • Flitscolleges;
  • Het Demospreekuur.
     

Academy

Wie zich goed wil voorbereiden of na een inspirerende dag op zijn gemak alle informatie wil nalezen, kan terecht op de online Academy. Op de site muzikantendag.nl/academy vind je video’s, voorbeelden en tips, uitgelegd door experts uit de industrie. Dit naslagwerk wordt continue bijgehouden.

Panels en workshops

Met panels en clinics van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie helpt de Muzikantendag je in de ontwikkeling van je muzikale ambities. Op het zakelijke vlak zijn er panels over geld verdienen met je auteursrecht, airplay krijgen op de radio, hoe je optredens scoort en hoe je carrière kunt maken in het buitenland. Op het artistieke vlak zijn er de workshops waar bekende muzikanten je een kijkje in de keuken geven. 

Flitscolleges

Op de Muzikantendag zijn er ook flitscolleges, waar á la TEDx in korte tijd hot issues en belangrijke onderwerpen uit de muziek worden toegelicht door experts uit de industrie. Vanuit het publiek kunnen er direct vragen worden gesteld.

Het Demospreekuur

Wil je feedback op je muziek? Kom naar het Demospreekuur. Hier zitten key players uit de industrie klaar om naar je demo te luisteren. Wellicht is dit de eerste stap van je doorbraak. Er zijn vertegenwoordigers van onder meer NPO 3FM/3FMTalent, FunX, [PIAS], Agents After All, Universal Music, 3VOOR12, Noah’s Ark, OOR, Popronde, Warner Music, Nu.nl, Pinguin Radio, Radio 2 en V2 Records. Vanwege het grote succes bij eerdere Muzikantendagen is het Demospreekuur dit jaar flink uitgebreid tot 70 muziekprofessionals, zodat je nog meer mogelijkheden hebt om feedback te krijgen en ontdekt te worden.   

www.muzikantendag.nl

Op zaterdag 18 mei wordt de Muzikantendag georganiseerd in Amsterdam. Op deze dag opent de Melkweg haar deuren voor muzikanten, producers, young professionals en iedereen die zich interesseert in muziek. Muzikanten krijgen hier 1-op-1 feedback van muziekprofessionals van o.a. Spotify, NPO 3FM, Friendly Fire, Top Notch, 3voor12, Universal Music, Sizzer Amsterdam, Popronde, BMG Talpa Music, OOR, Sony, Agents After All, MassiveMusic, Caroline Benelux en Puna. Meer sprekers, panels en clinics worden spoedig bekend gemaakt. 

Kaartverkoop
Kaarten kosten €15,- (excl. €2,25,- servicekosten) en zijn te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan krijg je gratis toegang. Meld je aan via bumastemra.nl.

Over de Muzikantendag 
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, Sena, de Grote Prijs van Nederland, Musicmaker, Interface, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant en de Melkweg. Meer info: www.muzikantendag.nl.