Agenda

Melkweg Amsterdam Cinema - Ingang aan de Lijnbaansgracht

Deur open: 19:00

Aanvang: 19:30

​Gratis entree (vol=vol)

Rock Your Business Boeken doe je zo

Melkweg Amsterdam Cinema - Ingang aan de Lijnbaansgracht

Deur open: 19:00

Aanvang: 19:30

​Gratis entree (vol=vol)

Doorbreken begint altijd met goede muziek. Maar met goede muziek alleen, ben je er nog niet. Als muzikant ben je ook ondernemer. En je hebt kennis over de industrie nodig.
Nu kun je tegenwoordig steeds meer zelf doen, maar je wil niet steeds opnieuw het wiel uitvinden. Daarom presenteert GRAP de workshopserie Rock Your Business. Hier praten gearriveerde muzikanten en professionals uit de muziekindustrie je bij over onderwerpen als verdienmodellen, hoe je aan optredens komt, de promotie van je act en je albumrelease. Rock Your Business is tevens de plek waar je je ervaringen kunt uitwisselen en nieuwe contacten kunt opdoen. De workshops vinden plaats in de Melkweg op de eerste dinsdagavond van de maand. 

Rock Your Business wordt mede mogelijk gemaakt door NORMA en de Melkweg

Over Rock Your Business  

GRAP organiseert de workshopserie Rock Your Business in samenwerking met de Melkweg. GRAP informeert en begeleidt talenten in hun eerste stappen op weg naar succes. Eén van de manieren om dat te doen is door het aanbieden van kennis op het zakelijk vlak binnen de muziekindustrie. 

De onderwerpen die tot nu toe aan bod zijn gekomen:

  • Hoe kom ik aan shows? 
  • Leven van je muziek
  • Het releasen van je plaat
  • Het promoten van je act
  • Is mijn muziek geschikt voor de radio? 
  • De muzikant en zijn team
  • Wat is publishing? 
  • Het Producersforum
  • Je band als bedrijf
  • Het Programmeursforum

Deze editie van Rock Your Business staat in het teken van ‘de boeker’. De boeker is de contactpersoon tussen de muzikant en de organisator van een concert of event, oftewel de boeker regelt optredens voor de artiest. Maar wat kan een boeker voor je betekenen? Hoe gaan ze te werk? Wanneer wordt het voor een boeker interessant om met een artiest te werken? Wat moet je vooral zelf blijven doen?

Boekers van o.a. DI-RECT, Jett Rebel, Dakota, HAEVN en Lucas Hamming vertellen over hun rol als boeker. Over hoe ze opereren en hoe ze hun vak beleven praten Katja Keersmaekers (Friendly Fire), Maarten Middendorp (Agents After All) en Marije van Veen (Hot Topic). Uiteraard geven ze ook tips hoe je het beste een boeker kan benaderen en wat naast muzikale kwaliteit belangrijke redenen zijn om een samenwerking met de artiest aan te gaan. Moderator is Lars Kelpin (GRAP). 

Ook deze editie van Rock Your Business wordt afgesloten met een demopanel, waarbij de sprekers feedback geven op je demo. Dus neem je muziek mee op cd of usb en pak die kans! 

Datum: dinsdag 3 april
Locatie: Melkweg Amsterdam Cinema - Ingang aan de Lijnbaansgracht
Deur open: 19:00
Aanvang: 19:30
Gratis entree (vol=vol)