Agenda

Melkweg Cinema 

Deur open: 18:30

Aanvang: 19:00

Gratis entree (vol=vol)

Rock Your Business Festivals

Melkweg Cinema 

Deur open: 18:30

Aanvang: 19:00

Gratis entree (vol=vol)

Doorbreken begint altijd met goede muziek. Maar met goede muziek alleen, ben je er nog niet. Als muzikant ben je ook ondernemer. En je hebt kennis over de industrie nodig.
Nu kun je tegenwoordig steeds meer zelf doen, maar je wil niet steeds opnieuw het wiel uitvinden. Daarom presenteert GRAP de workshopserie Rock Your Business. Hier praten gearriveerde muzikanten en professionals uit de muziekindustrie je bij over onderwerpen als verdienmodellen, hoe je aan optredens komt, de promotie van je act en je albumrelease. Rock Your Business is tevens de plek waar je je ervaringen kunt uitwisselen en nieuwe contacten kunt opdoen. De workshops vinden plaats in de Melkweg op de eerste dinsdagavond van de maand. 

Rock Your Business wordt mede mogelijk gemaakt door de Melkweg

Over Rock Your Business  

GRAP organiseert de workshopserie Rock Your Business in samenwerking met de Melkweg. GRAP informeert en begeleidt talenten in hun eerste stappen op weg naar succes. Eén van de manieren om dat te doen is door het aanbieden van kennis op het zakelijk vlak binnen de muziekindustrie. 

De onderwerpen die tot nu toe aan bod zijn gekomen:

  • Hoe kom ik aan shows? 
  • Leven van je muziek
  • Het releasen van je plaat
  • Het promoten van je act
  • Is mijn muziek geschikt voor de radio? 
  • De muzikant en zijn team
  • Wat is publishing? 
  • Het Producersforum
  • Je band als bedrijf
  • Het Programmeursforum

Spelen op festivals. Het is voor veel muzikanten de grote droom om een volle festival agenda te hebben en zomers ieder weekend door Nederland of Europa te trekken om te spelen voor een grote mensenmassa. Ook is het spelen op festivals, door de doorgaans gemiddeld hogere gages dan in de clubs, de belangrijkste inkomstenbron van veel muzikanten. 

Deze editie van Rock Your Business gaat over het krijgen van festivalshows. Hoe benader je programmeurs en hoe ver voorafgaand aan het festival? Welke gage kun je vragen? Heb je een boeker nodig om tot een volle agenda te komen? Welke afwegingen maken programmeurs? Hoe zet je de stap naar het buitenland?

Roel Coppen (Friendly Fire, Best Kept Secret Festival), Ilana van den Berg (EKKO, Grasnapolsky) en Bas Jansen (o.a. MOJO, Into The Great Wide Open, Lowlands Festival) geven antwoord op deze vragen en meer.

Ook deze editie van Rock Your Business wordt afgesloten met een demopanel, waarbij de sprekers feedback geven op je demo. Dus neem je muziek mee op CD of USB en pak die kans!