Agenda

Melkweg Cinema 

Deur open: 18:30

Aanvang: 18:45 

Gratis entree (vol=vol)

Rock Your Business Hoe breek je door als hiphop act?

Melkweg Cinema 

Deur open: 18:30

Aanvang: 18:45 

Gratis entree (vol=vol)

Doorbreken begint altijd met goede muziek. Maar met goede muziek alleen, ben je er nog niet. Als muzikant ben je ook ondernemer. En je hebt kennis over de industrie nodig.
Nu kun je tegenwoordig steeds meer zelf doen, maar je wil niet steeds opnieuw het wiel uitvinden. Daarom presenteert GRAP de workshopserie Rock Your Business. Hier praten gearriveerde muzikanten en professionals uit de muziekindustrie je bij over onderwerpen als verdienmodellen, hoe je aan optredens komt, de promotie van je act en je albumrelease. Rock Your Business is tevens de plek waar je je ervaringen kunt uitwisselen en nieuwe contacten kunt opdoen. De workshops vinden plaats in de Melkweg op de eerste dinsdagavond van de maand. 

Rock Your Business wordt mede mogelijk gemaakt door de Melkweg

Over Rock Your Business  

GRAP organiseert de workshopserie Rock Your Business in samenwerking met de Melkweg. GRAP informeert en begeleidt talenten in hun eerste stappen op weg naar succes. Eén van de manieren om dat te doen is door het aanbieden van kennis op het zakelijk vlak binnen de muziekindustrie. 

De onderwerpen die tot nu toe aan bod zijn gekomen:

  • Hoe kom ik aan shows? 
  • Leven van je muziek
  • Het releasen van je plaat
  • Het promoten van je act
  • Is mijn muziek geschikt voor de radio? 
  • De muzikant en zijn team
  • Wat is publishing? 
  • Het Producersforum
  • Je band als bedrijf
  • Het Programmeursforum

Hiphop is succesvoller dan ooit. Zowel internationaal als in Nederland is hiphop het populairste genre bij streamingdiensten als Youtube en Spotify. Ook hitlijsten en radio worden gedomineerd door hiphop. Prijzen als de Popprijs en Edisons gaan naar hiphop artiesten en in het live circuit is het genre ook populairder dan ooit.

Deze Rock Your Business gaat over hoe je als hiphop act onder de aandacht komt en wat je in huis moet hebben om succesvol te worden. Hoe kom je aan één miljoen Youtube views? Hoe belangrijk is je live act en hoe lang moet je set duren? Hoe zet je je eerste stappen op weg naar succes? Hoeveel geld kun je vragen als beginner? Hoe breng je een demo of EP uit? Moet je bij een label zitten? Hoe belangrijk is radio en hoe kom je daar terecht? Wat zijn de kansen voor Engelstalige hiphop in Nederland?

Over deze vragen en meer spreken Edwin Mulder (Topbillin'), Froukje Bouma (SPEC.) en Roger Brouwn (Missin' Link). Ook deze editie van Rock Your Business wordt afgesloten met een demopanel, waarbij de sprekers feedback geven op je demo. Dus neem je muziek mee op CD of USB en pak die kans!