Mooie noten

Mooie Noten is de Amsterdamse popsongcompetitie voor singer-songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen. Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie. Mooie Noten is een begrip in Nederland, niet in de laatste plaats door de bijzondere podia waar de deelnemers kunnen spelen, met als hoogtepunt de finale in het Vondelpark Openluchttheater. Dit jaar is Mooie Noten in een nieuw jasje gestoken waarbij de competitie zich meer gaat richten op crossovers en verschillende stijlen, waaronder Nederlandstalig.

Uit alle inschrijvingen worden 18 acts geselecteerd voor de voorrondes. De voorrondes vinden plaats in Theater Bellevue, de Melkweg en in Q-Factory. Drie winnaars van de voorrondes en drie acts met een wildcard gaan door naar de halve finale op woensdag 20 mei in Paradiso. Daarvan gaan drie deelnemers uiteindelijk door naar de finale.

Zondagmiddag 9 juli won Jana Mila de finale van Mooie Noten 2017 in het Vondelpark Openluchttheater. De jury was onder de indruk van haar prachtige nummers en vlotte podiumpresentatie. Andere finalisten waren Marnix Emanuel en Harold K. 

PRIJZENPAKKET

De winnaar van Mooie Noten gaat naar huis met een prijzenpakket bestaande uit:

GRAP organiseert Mooie Noten om aanstormend talent de kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket met onder meer een waardecheque voor muziekinstrumenten, studiotijd en optredens. Eerdere winnaars zijn onder andere Eelke Ankersmit, Pitou en Lucas Hamming. Onder de oud-deelnemers horen onder meer Case Mayfield en Midas.

De inschrijfperiode voor Mooie Noten 2018 start op 22 januari en eindigt op 5 maart.  

Lees meer...

Aftermovie Finale 2017