Vinylized

Vinylized is dé Nederlandse danceproducerscompetitie van Nederland. De competitie is de zoektocht naar de beste dancetrack van dit moment. Ambitieuze danceproducers uit heel Nederland kunnen hun beste track insturen om kans te maken op een prijzenpakket met daarin onder meer een vinylrelease en studio uren bij SAE Institute. In het verleden deden bekende namen mee als S.K.Y., Arjuna Schiks, David Granaada, Bakermat, Daniel Zuur, Nymfo, Olaf Stuut, Knarsetand, Joshua Walter en Tim Wolff. 

Met de track Constellations heeft Nicky Elisabeth de dertiende editie van producerscontest Vinylized gewonnen. Migisi, Quibus, Don Tabon, Daniel Terrell en Nicky Elisabeth waren de vijf finalisten van Vinylized 2017. Dankzij de ''experimentele gedurfde sound'' van de track won Nicky Elisabeth de jury en de publieksstem voor zich. De track heeft een ''prettige sound en goede productie'' met "fijne beats'' en klinkt ''aangenaam voor de dansvloer maar ook voor thuis in een playlist'', aldus de jury. De prijsuitreiking van Vinylized 2017 vond afgelopen zaterdag 21 oktober plaats tijdens ADE Sound Lab. 

De jury bestaat dit jaar uit onder andere Michel de Hey, Falco Benz, Edwin Mulder (Topbillin'), Tom van Wijk (ID&T), Estroe (Estroe Advice/Rosedale Records), Sasja Kooistra (Parool), Chris Walraven (3voor12), Jonathan Teclemariam (AIR Amsterdam), Luuk van Dijk, Niels Docter (Sizzer Amsterdam), Ruud Lekx (Rude66, Interface), Camiel le Rutte (Melkweg), Iason Chronis (Mason), Coen Tegelberg (Cloud 9 Music) en Rogier van Twuijver (Modern Day Composers). 

De winnaar van Vinylized gaat naar huis met een prijzenpakket bestaande uit:

 • Een vinylrelease met remixes + release via Beatport en iTunes op een zelf uit te zoeken en nog nader te bepalen label;
 • Presentatie tijdens Amsterdam Dance Event;
 • Studio-uren mét engineer bij SAE Institute;
 • Amptec stelt voor de winnaar een RME Babyface Pro USB audio ter beschikking;
 • Amptec stelt aan de overige finalisten een Native Instruments Maschine Jam controller ter beschikking;
 • Aandacht voor de competitie in Interface magazine;
 • Interview in DJ Mag;
 • Promotiefoto's door Richard Tas Photography;
 • Op maat gemaakte gehoorbeschermers van ACS Custom;
 • Set op dutchbeatsradio.nl;  
 • Managementadvies en coaching door GRAP.

Voor alle finalisten zijn er ook prijzen waaronder een workshop door SAE Institute over het produceren van dance + mastering van de ingezonden track, een jaarabonnement op DJ Mag, weekendtickets voor Dancefair, diverse workshops en een tegoed van Songflow voor de distributie van nieuwe releases op portals als Spotify en iTunes.

De inschrijving van Vinylized 2017 is helaas gesloten. Wil jij meedoen aan de volgende editie van Vinylized? Lees hieronder nog even verder en laat onderaan deze pagina je e-mailadres achter en we mailen je zodra de inschrijfperiode start.  

Lees meer...

Bekendmaking winnaar Vinylized 2017