Finale Mooie Noten 2011

Datum: zondag 12 juni  2011
Locatie: Vondelpark Openluchttheater
Aanvang: 15:00
Entree:  Gratis
Link: www.openluchttheater.nl

 

De Amsterdamse pop-song competitie Mooie Noten is de belangrijkste singer-songwriters competitie van Amsterdam en omstreken. Mooie Noten wordt dit jaar al weer voor de twaalfde keer georganiseerd door GRAP, organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. Eerdere deelnemers als Lucky Fonz III, a balladeer en Case Mayfield zijn niet onopgemerkt gebleven.

De finale van Mooie Noten vindt traditiegetrouw plaats in het Vondelpark Openluchttheater. Vier finalisten strijden een muzikale strijd om de eeuwige roem en een prijzenpakket dat de muzikant verder op weg moet helpen in zijn of haar carrière.

Dit jaar kent Mooie Noten een sterker deelnemersveld dan ooit. Verwacht vier opvallende acts die die je muzikaal weten te raken. Daarbij treden twee special acts op: Yori Swart (winnaar Amsterdamse Popprijs 2010) en Lucky Fonz III. Beide spelen een akoestische set.

Chris Kok  
is een Amsterdamse singer/songwriter. Muzikale inspiratie komt van een breed scala aan artiesten. In de muziek van Chris horen we invloeden van Radiohead, Jeff Buckley en The Beatles.
Katía 
is een eigenwijze singer/songwriter met een bijzonder stemgeluid. Haar liedjes ontstaan uit flarden van dromen, zinnen die je iets vertellen, waar je verhalen in kunt vinden als je goed luistert.
LAUW 

is een duo voor afgekeurde, alleenstaande liedjes die al lang geen band meer hebben gehad. LAUW speelt eenvoudige, grappige en dromerige weesliedjes met realistische teksten, vol met humor en zelfspot. 

Rebecca Sier  
heeft een stem waar je niet omheen kunt. De muziek van Rebecca is mysterieus, tegendraads, volkomen eigen en onmiddellijk herkenbaar. Inspiratie haalt Rebecca uit experimentele bands als Radiohead en Grizzly Bear.