Amsterdam zoekt een nieuwe Nachtburgemeester

woensdag 16 juli 2014

Met het aflopen van de ambtstermijn van Mirik Milan als Amsterdamse Nachtburgemeester is het tijd voor verkiezingen. Ieder die zich geroepen voelt kan zich verkiesbaar stellen via de website nachtburgemeesteramsterdam.nl. Op donderdag 18 september kiest de jury van Stichting Nachtburgemeester Amsterdam en het publiek in club Trouw de nieuwe Nachtburgemeester.


Voorwaarden voor de nieuwe ambassadeur van de Amsterdamse nacht is dat hij of zij een rebel is die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan alle deelnemers van de nacht. Iedereen die zich herkent onder het motto ‘rebel in a suit’ kan zich tot en met vrijdag 5 september inschrijven voor het twee jarige nachtburgemeesterschap via nachtburgemeesteramsterdam.nl.

De raad van toezicht van de Stichting Nachtburgemeester Amsterdam beoordeelt alle inschrijvingen. Na goedkeuring krijgen de kandidaten direct een profiel op de website waar ze zichzelf kunnen promoten en vanaf zaterdag 6 september kan het publiek stemmen. Tijdens de verkiezingsnacht op donderdag 18 september krijgen de kandidaten de kans om hun plannen te presenteren aan de vakjury en het publiek in club TrouwAmsterdam. De jury representeert de verschillende segmenten van de Amsterdamse nacht.


Tijdens het voor iedereen toegankelijk en gratis evenement bepaald de vakjury samen met de belanghebbende van de nacht wie de nieuwe nachtburgemeester van de Nederlandse hoofdstad moet zijn voor het ambtstermijn van 2014-2016.

 

Nieuws headlines