Geschiedenis

"Losse bands kwamen niet aan bod bij programmeurs."


De GRAP, rebelse afkorting van GroepenRaad Amsterdamse Popmuziek, is in 1982 opgericht als popcollectief. "We wilden graag in Paradiso spelen met onze band Stereo Deluxe. Maar lokale bands kwamen niet aan bod bij de programmeurs, dat lukte alleen als je bij een collectief hoorde", aldus Donald Beekman, een van de oprichters van het eerste uur. "Daarom besloten we een popcollectief op te richten. Als collectief hebben we meerdere keren in Paradiso gestaan." 

POPKOEPEL GEMEENTE AMSTERDAM
In 1994 is GRAP omgevormd tot een ondersteunende instelling voor de Amsterdamse popmuziek. Op dit moment is de GRAP popkoepel voor de stad Amsterdam. Het accent ligt op de ondersteuning van de Amsterdamse amateur- en semi-professionele popmuziek.

Sinds het Kunstenplan 1997-2000 wordt Stichting GRAP structureel gesubsidieerd. Ook voor de periode 2013-2016 ontvangt de GRAP subsidie uit het Kunstenplan van de gemeente Amsterdam. GRAP is lid van POPnl, een samenwerkingsverband tussen de provinciale popkoepels en die van de steden Rotterdam en Amsterdam.