POPnl

is een samenwerkingsverband tussen de twaalf provinciale popkoepels en die van de stad Amsterdam. POPnl houdt zich, als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland, bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid en organiseert evenementen als de SENA Performers POPnl Award.

POPnl is de gesprekspartner voor iedereen die actief of passief deelneemt aan provinciale popmuziek. POPnl biedt advies en bemiddelt binnen de landelijke popsector en tussen overheid en popcircuit. Daarbij streeft POPnl naar een groter publieksbereik, betere popvoorzieningen en meer kwaliteit binnen de amateur-popmuziek.

POPnl speelt een actieve rol bij de ontwikkelingen van de provinciale popmuziek. Denk aan:

  • Gezamelijke subsidie aanvragen
  • Een landelijk podium waar de winnaars van de provinciale bandwedstrijden zich kunnen presenteren
  • Handleiding voor gemeentelijk popbeleid
  • Organisatie van de Muzikantendagen on Tour in opdracht van Buma Cultuur
  • Organisatie van panels tijdens het Noorderslag seminar
Lees verder op www.popnl.nl.

 

ACTIVITEITEN POPnl

 

 

 

SENA Performers POPnl Award

Dertien bands, afgevaardigd door de leden van POPnl spelen tijdens de SENA Performers POPnl Award voor een jury van programmeurs die op basis van dat optreden een of meerdere bands boeken. De band die het meest geboekt wordt, wint de SENA Performers POPnl Award, heeft een tour in het vooruitzicht en krijgt een extra prijzenpakket in de vorm van tourpromotie.

 

Muzikantendag on Tour

In opdracht van Buma organiseert POPnl de Muzikantendag On Tour. De Muzikantendag is de plek om je te informeren en je te laten inspireren; zowel de artistieke als zakelijke aspecten van het muzikantschap kwamen aan bod. En daarbij is de Muzikantendag de plek om te netwerken met professionals uit de muziekindustrie.

 

Panels Noorderslag

Met 2.650 professionals uit de Europese muziekindustrie, meer dan 100 panels, presentaties, keynote speeches en  showcases, vormt Eurosonic Noorderslag ieder jaar het epicentrum van de Europese muziekindustrie. Op de donderdag organiseren POPnl en VNPF een paneldag over gemeentelijk en provinciaal popbeleid. Diverse actuele onderwerpen komen aan bod.

 

Publicaties

POP met beleid is een beknopte handleiding voor lokale bestuurders en ambtenaren voor een popmuziekbeleid dat past bij de omvang en ambitie van de eigen gemeente. De waarde van pop behandelt het maatschappelijk belang van popmuziek.