Naakt

GRAP  en De Waalse Kerk slaan de handen ineen met een showcase-serie voor singer-songwriters: Naakt. Tussen het publiek, zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken, geven de beste jonge, Nederlandse singer-songwriters zich - figuurlijk! - bloot tijdens een intiem concert, midden in de bijzondere sfeer in de kerk. Tijdens de eerste editie op woensdag 15 mei treden niemand minder dan Black Oak en Neomi op! 

Black Oak
Black Oak is de band gevormd rondom de singer-songwriters Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I am Oak). Beide songwriters waren al lang fan van elkaars bands. Black Oak bestond hypothetisch al jaren, als een een combinatie van beide bandnamen. “We maakten al jaren de grap tegen elkaar dat we met onze “supergroep” Black Oak op tour zouden moeten gaan,” legt van der Velde uit. Maar het was pas in 2014 dat beide songwriters met elkaar aan de slag gingen om samen muziek te schrijven. Het resultaat was de The Black Atlantic / I am Oak split EP “Black Oak”. Na het uitbrengen van de “Black Oak” split EP en een gezamenlijke tour door Duitsland en Switzerland in 2014 bleven de heren nummers schrijven en inmiddels is Black Oak een volwaardige band, los van The Black Atlantic en I am Oak.

Neomi
Ruimtelijke mellow folk/popmuziek met een focus op verhaal en klank. Dromerige soundscapes en onderliggende verhalen voor het luisterende oor zijn terug te horen in haar nummers. Authentiek, gemeend en oprecht gezongen door leadzangeres en initiator Neomi. Neomi is Surinaams, Nederlands en opgegroeid met voornamelijk veel Dylan op de platenspeler. Naast de teksten van Bob Dylan is de sound van onder andere Bon Iver en Ben Howard een grote inspiratiebron.