Naakt

Grap Amsterdam Popmusic en De Waalse Kerk slaan de handen ineen met een showcase-serie voor singer-songwriters: Naakt. Tussen het publiek, zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken, geven de beste jonge, Nederlandse singer-songwriters zich - figuurlijk! - bloot tijdens een intiem concert, midden in de bijzondere sfeer in de kerk. Tijdens de derde editie op donderdag 14 november is er een optreden van Will Knox.

Will Knox
Will Knox is een singer-songwriter uit Londen. Op zijn 18e vertrok hij naar de US om aan de Berklee College of Music te studeren. Nadat Fab Dupont (drie Grammy nominaties) hem op een Open Mic avond ontdekte, namen zij twee albums en een EP op. Will verhuisde terug naar England en begon als co-writer en auteur van Europese artiesten. Dat leverde hem de Buma/Stemra songwriting award op in 2016. Later besloot hij naar Haarlem te verhuizen.

Jerusalem is de eerste single van zijn nieuwe EP ‘Little Holylands’, geproduceerd door Martijn Groeneveld (Blaudzun, Emil Landman).

De live shows zijn intieme ervaringen waarin je wordt meegenomen in waargebeurde verhalen met metaforische teksten. Sinds zijn aankomst in Nederland houden de live shows niet op: Een uitverkochte Paradiso-show, optredens op Concert At Sea, Royal Park Live en Bevrijdingspop Haarlem. Of de Engelsman nu solo, met cellist Simon Lewis, of de hele band speelt, je zult snel het gevoel hebben dat je een oude vriend weer ziet.