Agenda

Vondelpark Openluchttheater

Aanvang: 15:00

Entree = gratis 

Buitenspelen voor de GRAP - Spoken Word Veronique Efomi // Roos Blufpand

Vondelpark Openluchttheater

Aanvang: 15:00

Entree = gratis 

We gaan weer Buitenspelen!

Wanneer de dagen langer worden en de temperaturen stijgen, blijven we natuurlijk niet binnen, we gaan naar buiten! In samenwerking met Sena Performers en het Vondelpark Openluchttheater presenteren wij Buitenspelen voor de GRAP. Deze zomer hebben we weer een viertal geweldige middagen in het park gepland staan. Zonder hekken en verplichte zitplaatsen, Buitenspelen voor de GRAP is dit jaar weer vrij toegankelijk! Met op zaterdag 19 augustus Veronique Efomi en Roos Blufpand

Veronique Efomi
In 2015 maakte Veronique Efomi haar debuut als spoken word-artieste en was haar werk door het hele land te horen.

Na vijf jaar te hebben opgetreden met enkel en alleen haar stem, voelde ze zich aangetrokken tot een andere manier om haar publiek mee te nemen in haar verhaal; vanaf toen liet ze haar voordrachten dragen door muziek. Zo werd in het jaar 2020 haar debuutalbum 'De Laatste Parel' geboren. Met dit album maakte een breder publiek kennis met haar poëzie. In 2021 kwam haar autobiografie ‘Rijker Dan De Koning’ uit en werd ze verkozen als dichterskeuze van het jaar 2021.

Dit jaar bracht ze haar tweede album ‘Gekregen Adem’ uit. Het thema van dit album is dankbaarheid. Het gaat over het incasseren van verlies en onbereikbare liefde om erachter te komen dat wat je bent groter is dan pijn. Stil zijn, wetende dat wraak niet zoet is. Een ode aan het verleden en nieuwe bewegingen. Een onverzettelijk gebed dat vloeken verbreken zal.

Roos Blufpand
Een nieuw Roos-tijdperk breekt aan: maak je klaar voor brutale teksten met dansbare reggaeton beats, bubbly vibes, EDM hooks en diepe synths. Denk aan de directheid van Merol, de diepgang van Froukje en de elektronica van Fever Ray, maar dan in een unieke Roos echt-nep- tweedehands-bont-jas!

‘’Deze nieuwe Roos-era klinkt zoals mijn guilty pleasure muziek: met een heerlijke drop waar je je heupen kunt wiegen en je billen op móét schudden. Mijn nieuwe album en daarop volgende tour worden dansbaar en empowering voor iedereen die-net als ikzelf-soms een reminder kan gebruiken dat je goed bent zoals je bent.’’ - Roos