Agenda

Vondelpark Openluchtheater

Zondag 26 juni

Aanvang: 15:00

Vrije toegang 

Mooie Noten 2022 - Finale Aidan & The Wild, Juliet, Sven Ross

Vondelpark Openluchtheater

Zondag 26 juni

Aanvang: 15:00

Vrije toegang 

De finalisten van Mooie Noten 2022 zijn bekend! Na een spannende strijd kwamen Aidan & The Wild, Juliet en Sven Ross als winnaars uit de bus. Op zondag 26 juni strijden zij op de winst in het Vondelpark Openluchttheater. Gastoptredens zijn er van oud Mooie Noten winnaars Melle en Lucas Hamming

Aidan & the Wild
Ergens in het liefdesgebied tussen Ben Howard en Kurt Vile, op de kust waar indie/folk en americana samenkomen kun je Aidan & the Wild vinden, het alias waaronder muzikale duizendpoot Diederik van den Brandt een nieuw geluid naar het Nederlandsche landschap brengt. Gedreven door een diepgewortelde liefde voor de gitaar zoekt de muzikant de grenzen van het instrument op, veelal gebruik makend van virtuoze finger-picking, opzwepende licks en alternatieve tunings, maar zonder hierin door te slaan. Want, aldus Diederik: “Elke partij moet ten dienste van het liedje staan. Uiteindelijk zie ik mezelf allereerst als songwriter, en daarin is de less-is-more mentaliteit voor mij heilig.”

Juliet
Juliet is het solo-project van Julia Schellekens. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam, speelde vijf jaar lang op talloze podia en bracht een plaat uit met het duo Sam & Julia. Juliet is een langgekoesterde droom die in vervulling is gegaan want Schellekens wilde altijd al in haar moedertaal schrijven. Tragikomische luisterliedjes die laten zien hoe dicht humor en verdriet soms bij elkaar liggen. Juliet wil haar eigen plek veroveren tussen haar helden Maarten van Roozendaal, Jacques Brel, Annie MG Schmidt en Spinvis. Omlijst door een voltallige band en blazers- ensemble en dan weer alleen achter de piano, blaast Juliet de stof van het luisterlied af. Ze wil de Nederlandse chanson meer inclusief maken met haar bevindingen als jonge vrouw.

Sven Ross
Na een jaar in Londen op niks anders dan songwriting gefocust te hebben, is Sven Ross terug in Nederland. Zijn debuut EP 'Filled With Gold' is net uit en doet denken aan Ben Howard en early Ed Sheeran. Met een kwart miljoen streams en het voorprogramma van Tim Akkerman op zak, is Sven klaar om zijn persoonlijke en eerlijke folk-pop songs voor testellen aan het grote publiek.

De winnaar van Mooie Noten gaat naar huis met onder andere een waardecheque van Dijkman Muziek, studiotijd bij Maurits Nijhuis van Studio Karakterbak, repetitietijd bij de Q-Factory Amsterdam, een photoshoot door Richard Tas Photography, zakelijke coaching door een specialist van GRAP en diverse optredens.