Agenda

De Nieuwe KHL

Deuren open: 19:30

Aanvang: 20:00

Entree: €15 (excl. servicekosten)

Haal hier je tickets!

Paul Bond, Eric Devries - KHL Sessies De Nieuwe KHL

De Nieuwe KHL

Deuren open: 19:30

Aanvang: 20:00

Entree: €15 (excl. servicekosten)

Haal hier je tickets!

GRAP en De Nieuwe KHL presenteren iedere maand Nederlandse acts in de Nieuwe KHL. Tickets kosten 15 euro waarvan 10 euro rechtstreeks naar de artiest gaat, dat is pas eerlijk genieten van muziek! Op woensdag 8 juni staan Paul Bond en Eric Devries op het podium. 

Paul Bond

Het vaderschap trekt aan of stoot af als die wordt aangekondigd, maar verrijkt zodra die een feit is. Op zijn debuut-minialbum Sunset Blues snijdt singer-songwriter Paul Bond op literaire wijze dit even verwarrende als rustgevende thema aan. Muzikaal sluit Bond aan bij de rijke singer- songwriterstradiOe van de jaren zevenOg met James Taylor, Jackson Browne, Paul Simon en Randy Newman. Binnen de moderne indie-folk-golf zijn Iron & Wine en Fleet Foxes grote inspiraOes. Als tekstschrijver bevindt de literatuurwetenschapper zich het liefst in de jaren twinOg, niet de huidige, maar die van een eeuw geleden. Bond is een groot fan en kenner van F. Sco_ Fitzgerald, Ernest Hemingway en Ezra Pound en een regelmaOg gevraagd spreker op speciale literatuurconferenties.

Eric Devries

 

Singer-Songwriter geboren in Amsterdam. Tijdens de hoogtijdagen van de Punk richt Devries zijn eerste band op. Begin jaren ’80 staat hij met band in het voorprogramma van The Jam en later The Style Council. Na de finale van De Grote Prijs van Nederland (’92) waarin hij tweede wordt met zijn band The Big Easy volgen vele nationale radio optredens en tourt de band door het Nederlandse Clubcircuit. De band wordt geroemd vanwege de composities en teksten van frontman Devries. Eind jaren ’90 ontstaat de samenwerking met collega singer-songwriter BJ Baartmans die later meer vorm krijgt in projecten als Songwriters United en bands als Hidden Agenda Deluxe én Matthews Southern Comfort. In 2004 verschijnt het langverwachte debuut van Devries in eigen beheer. In 2007 neemt hij voor zijn tweede solo album enkele songs op in Tulsa, Oklahoma. Naast zijn solo albums staat Devries aan de basis van Songwriters United, Hidden Agenda Deluxe en treedt hij in 2017 toe tot de herrezen, legendarische, Engelse formatie Matthews Southern Comfort. In 2021 verschijnt zijn vierde solo album ‘Song & Dance Man’ bij het Duitse MiG-music.