Agenda

Doka

Deuren open: 20:00

Aanvang: 20:30

Entree: €10,00 (incl. servicekosten)

Haal hier je tickets!

TAPE TOY + Marathon Doka Live x GRAP present

Doka

Deuren open: 20:00

Aanvang: 20:30

Entree: €10,00 (incl. servicekosten)

Haal hier je tickets!

Het is tijd om alle opgekropte energie los te laten! Elke derde donderdag van de maand presenteren GRAP en Doka opkomende bands in het Volkshotel. Op 16 juni spelen TAPE TOY en Marathon de zaal plat. De avond wordt afgesloten met een DJ.

TAPE TOY
We leerden de band kennen als een stel onbezorgde jonge honden met een duidelijke missie; de boel op stelten zetten. Dat lijkt niet meer het enige doel. Een deel van de nieuwe nummers getuigt van diepgang, van een diepere dimensie. Onder de oppervlakte heeft het altijd al een beetje gebroeid bij de band, maar die donkere kant komt nu duidelijk naar boven. Maar TAPE TOY is en blijft een pretband, die kundig laveert tussen sprankelende pop en snedige rock. Ook hun interne, geheel eigen logica is nog geheel in tact. De band gaat links als rechts voor de hand ligt. En nergens klinkt het geforceerd, nooit klinkt het als een trucje. Het klinkt gewoon als TAPE TOY. 

Marathon
Winnaar van de Amsterdamse Popprijs Marathon beweegt zich al enkele jaren door de Amsterdamse underground; ruim twee jaar aan opgekropte frustratie heeft de band naar de oppervlakte gedreven. Frustraties over alledaagse, matige momenten zoals avondeten uit de magnetron en tv-kijksessies rond het middaguur. Frustraties over de ontwrichte samenleving, waarin mensen steeds vaker tegenover elkaar komen te staan en jongeren zwemmen in een zee van eenzaamheid, woningnood en verloren ambitie. Frustraties die Marathon in een onuitputtelijke bron van energie heeft weten om te zetten.
De meeslepende nummers van Marathon - vol praatzang, catchy refreinen en dissonante solo’s - bieden een bemoedigend perspectief op een sombere werkelijkheid waar je soms even aan wilt ontsnappen. Dit doen ze door er goed hard over te schreeuwen. Altijd met een voetnoot van optimisme, want zelfs onder de meest donkere dekens kun je dromen over betere tijden.