Artikel

Rock Your Business De platenmaatschappij vs. corona

Deze editie van Rock Your Business staat in het teken van ‘de platenmaatschappij’. De platenmaatschappij begeleidt een artiest bij het uitbrengen van zijn muziek. Maar wanneer tekenen ze een artiest of wanneer juist niet? Hoe raakt de crisis hun businessmodel? En wat verandert er? Hoe bouwen labels alsnog aan de carrières van artiesten in deze barre tijden? In hoeverre tekenen platenmaatschappijen nog nieuwe artiesten? Wat kan een platenlabel als artiest voor je betekenen? En hoe gaan A&R managers te werk?

Managers van platenmaatschappijen vertellen over de rol van de platenmaatschappij. Erroll Antonie (BMG Talpa Music), Jelle Stavasius (V2 Records) en Lotte Sterk (Warner Music Benelux) praten over hoe ze opereren en hoe ze hun vak beleven. Uiteraard geven ze ook tips hoe je het beste een platenmaatschappij kan benaderen en wat naast muzikale kwaliteit belangrijke redenen zijn om een samenwerking met de artiest aan te gaan. Moderator is Lars Kelpin (GRAP).

Ook deze editie van Rock Your Business wordt afgesloten met een demopanel, waarbij de sprekers feedback geven op je demo. Dus neem je muziek mee op CD of USB en pak die kans!