Dit zijn de finalisten van de Amsterdamse Popprijs!

Na vijf denderende voorrondes en twee succesvolle halve finales is het op zaterdag 19 november tijd voor de grote finale van de Amsterdamse Popprijs 2022! De selectie van dertig bands mondde uit in twaalf halve finalisten, waarvan vervolgens zes finalisten zijn overgebleven.

Op 19 november strijden Max Hell, Sachee, Panda Noir, Cloud Cafe, ALOYSE en Liam Pek om de winst in de OZ van de Melkweg Amsterdam. Tickets voor de finales zijn vanaf nu te koop via deze link en kosten €12,- (excl. lidmaatschap en servicekosten) per stuk. 

Tijdens de eerste halve finale, op zondag 16 oktober, zagen we Erik ReinoMax HellPanda NoirLizet AvivaSydney Imani en OATS het podium van Paradiso betreden. Van de zes acts trok Max Hell aan het langste eind. De jury vond dat de band een aangename, eigenwijze show gaf met een kloppend uitstraling en performance; "nonchalant en toch heel punchie!".

Op dinsdag 25 oktober stonden Cloud CafeJOBIMALOYSEOliver AronLiam Pek en Sacheein de bovenzaal van dit Amsterdamse poppodium. Van Sachee was de jury het meest onder de indruk. "Een bonte verzameling en bak enthousiasme op het podium." De vier wildcards gingen naar Panda NoirCloud CafeALOYSE en Liam Pek

De winnaar van de Amsterdamse Popprijs gaat naar huis met onder andere: studiotijd bij Studio peggy51, een studio photoshoot door Richard Tas Photography, 24/7 repeteren voor een periode van 3 maanden bij Treehouse NDSM, een waardecheque van Dijkman Muziek, een tegoedbon voor repetities in de Q-Factory en meer.

title