Release Friday #3

Release Friday! Begin je weekend goed met de nieuwste muziek! GRAP staat voor talentontwikkeling van jonge, opkomende (Amsterdamse) acts. Wij zijn dan ook dagenlang bezig te zoeken naar nieuw talent. Deze week zetten we de spotlights op een aantal van deze acts.

Elke week updaten wij onze spotify lijst met de vetste releases. Deze week nieuw in de playlist zijn o.a. D.B. Caulfield, Donna Blue en Komodo. Een favoriet kiezen is onmogelijk, toch lichten we een act in het bijzonder uit: Marta Arpini nieuwste album 'I Am a Gem'.

Dromerige gitaarklanken, pianospel, hier en daar een klassieke toevoeging als harp en hoorns en heldere, harmonieuze vocalen: ondanks de verscheidenheid aan instrumenten weet singer-songwriter Marta Arprini haar nummers toch voornamelijk klein en lieflijk te houden op 'I Am a Gem'. Openingstrack 'The Same Way' trekt je mee in de onzekere doch hoopvolle zoektocht naar liefde. Marta's muziek is een mix van alternative jazz en dreampop en doet bij vlagen denken aan Regina Spektor. Afgelopen jaar stond ze in de finale van Mooie Noten en dit jaar strijdt ze met de band tiigre als een van de finalisten om de Amsterdamse Popprijs. 

Luister naar Marta Arpini's 'The Same Way' en alle andere releases in de GRAP's favourites Spotify lijst.