Release Friday #4

Release Friday! Begin je weekend goed met de nieuwste muziek! GRAP staat voor talentontwikkeling van jonge, opkomende (Amsterdamse) acts. Wij zijn dan ook dagenlang bezig te zoeken naar nieuw talent. Deze week zetten we de spotlights op een aantal van deze acts.

Elke week updaten wij onze spotify lijst met de vetste releases. Deze week nieuw in de playlist zijn o.a. Lucky Fonz III, Personal Trainer, Melle en Sophie van Hasselt . Ook Krystl heeft een nieuwe release die ze ongetwijfeld zal laten horen tijdens haar show in De Nieuwe KHL op 11 mei. Tickets daarvoor zijn nu te koop!
Een favoriet uit deze namen kiezen is onmogelijk, toch lichten we een act in het bijzonder uit: WIES met hun nieuwe release 'Bandje'.

Heb je ooit het gevoel gehad dat je omgeving je totaal niet serieus nam als je je uitsprak over je muzikale ambities? De politiek, en in het bijzonder Mark Rutte, lijken er in elk geval niet veel kaas van te hebben gegeten. 'Bandje' maakt korte metten met Ruttes uitspraak dat 'je wel weer gewoon kunt oefenen met je bandje'. In slechts één minuut en enkele seconden krijgt WIES het voor elkaar om de boodschap met rammende gitaren, rake teksten en koortjes over te brengen. De band won in 2018 de Amsterdamse Popprijs en won in 2020 een 3FM Talent Award. Ook oogstte WIES veel succes met hun single 'Soms Is Het Te Laat', en kwam in 2021 hun debuutalbum uit. Een vervolg van hun uitverkochte clubtour volgt later.

Luister naar 'Bandje' van WIES en alle andere releases in de GRAP's favourites Spotify lijst.