Release Friday #5

Release Friday! Begin je weekend goed met de nieuwste muziek! GRAP staat voor talentontwikkeling van jonge, opkomende (Amsterdamse) acts. Wij zijn dan ook dagenlang bezig te zoeken naar nieuw talent. Deze week zetten we de spotlights op een aantal van deze acts.

Elke week updaten wij onze spotify lijst met de vetste releases. Deze week nieuw in de playlist zijn o.a. Ciao Lucifer, Banji en Sven Ross
Een favoriet uit deze namen kiezen is onmogelijk, toch lichten we een act in het bijzonder uit: Sophie Straat met haar nieuwe single 'Vrijheid, Gelijkheid, Zusterschap'.

In een mix van poppy gitaren, elektronica, strijkers en felle vocalen schetst de principiële smartlapzangeres haar utopische wereld waarin inderdaad vrijheid, gelijkheid en zusterschap centraal staan. Het nummer heeft een wat andere vibe die we van het levenslied gewend zijn, maar springt nog altijd in de bres voor maatschappelijke issues: iedereens stem wordt gehoord, vrouwen zijn geëmancipeerd en iedereen mag verliefd zijn op wie die wil. Om Sophie Straat kon je het afgelopen jaar bijna niet heen. Ze won een Edison voor haar debuutalbum 't Is Niet Mijn Schuld, spoorde Nederland aan op een vrouw te stemmen met haar hit 'Tweede Kamer' met de mannen van Goldband en speelde ondanks de pandemie op verschillende plekken, waaronder Buitenspelen voor de GRAP. 

Luister naar 'Vrijheid, Gelijk, Zusterschap' van Sophie Straat en alle andere releases in de GRAP's favourites Spotify lijst.