Talent moet weer ‘Naar Vore’!

Aanstaande maandag is de het kamerdebat over de popnota 'Naar Vore' van SP-Kamerlid Peter Kwint. Het doel van de nota is de basis leggen voor het popbeleid van de komende periode. Door te investeren in talentontwikkeling, inclusiviteit, een eerlijke betaling van artiesten en speelplekken waar talent zijn weg vindt, kan popbeleid een volgende stap zetten.

Het subsidiestelsel zou beter moeten aansluiten bij de popsector, meer investeren in inclusiviteit, de popzalen-infrastructuur is van belang voor de ontwikkeling van talent en moet daarom in stand worden gehouden en de inkomstenpositie van de artiest moet worden versterkt. Wij als POPnl aangeslotene willen dat er een beleid komt dat talentontwikkeling, en daarmee de hele popsector, ten goede komt.

 

Zoals POPnl voorzitter Frank Kimenai in de Volkskrant schreef: "Om dit potentieel te blijven ontsluiten, moeten we de structurele problemen aanpakken. Dat begint bij de basis van alles: de talentontwikkeling. Net zoals de loopbaan van de superstervoetballer begint bij de F-jes, start de carrière van een popmuzikant in de slaapkamerstudio, op school tijdens muziekles of in een oefenruimte van een jongerencentrum.” Lees de Popnota ‘Naar Vore’ hier en laat je horen! 

title