Brood en Spelen aflevering 23

Brood en Spelen is dé nieuwe podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers. Host Amber Roner neemt de wekelijkste muzikale actualiteiten door. Daarnaast bespreken Jasper van Vugt en Lars Kelpin in Brood en Spelen backstage om de week de actualiteiten in de muziekindustrie met de grote spelers in de muziek. Aflevering 23 staat vanaf nu online.

In deze aflevering van Brood en Spelen voert Lars Kelpin een gesprek met Peter Smidt. Peter was jarenlang één van de meest invloedrijke personen in de Nederlandse muziekindustrie als manager Pop Rock bij Buma Cultuur en als Creatief Directeur van Eurosonic Noorderslag. 

Peter vertelt hoe het werken in de muziek voor hem begon in het bruisende Groningen van de jaren 70 en 80 en hoe ESNS daar onder zijn hoede is ontstaan en zich ontwikkeld heeft tot de belangrijkste muziekconferentie en showcasefestival van Europa. Verder houdt Peter een pleidooi voor een veel internationalere aanpak van de Nederlandse popmuziek en geeft hij tips hoe je als artiest je op het buitenland kan richten. 
 

Aflevering 23 van Brood en Spelen luister je via jouw favoriete podcast platform