Dichterbij

Zondag 23 juni 2019 vond Dichterbij (voorheen Juni Gedicht) plaats, een nieuw festival met poëzie en muziek in het Westerpark! Ontdek het park met dichters en singer-songwriters in het gras, aan het water en op het plein. Dichterbij wordt georganiseerd door GRAP, in samenwerking met School der Poëzie, Gemeente Amsterdam, Mokumboot, Westergas en Kunsttraject.

De dag bestond uit een gevarieerd programma waaronder:

Poëzie en muziek op het plein
Podiumprogramma met optredens van dichters en artiesten. Er is een groot retrospectief van F. Starik door Kunsttraject en ook komt Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja voordragen. Muziekoptredens zijn er van onder andere broeder Dieleman, Stroomduiker, Sterre Nacca x CRZE en Bekir. 

Dichterbij ter water
Het Westerpark ligt aan het water. Stap in een sloep en luister naar bijzondere verhalen, gedichten en muziek. Niets is fijner dan rustig op het water luisteren naar een mooi verhaal, een bijzonder gedicht of een prachtig lied. Jordi Martin en Tenfold spelen liedjes op de sloep en Storyteller Milda vertelt prachtige verhalen.

Luister in het gras
Bomen, vogels, zon, een briesje en overal stemmen van dichters in het gras die voordragen uit eigen werk. Luister ook naar het werk van jonge singer-songwriters die akoestisch spelen in het gras. VALENTINE, Zoë Gerritsen, Renée Spijker, AYONNE en Jim Faber treden op. Prachtige gedichten zijn er van Rik Overtoom, Marijke Hooghwinkel, Karim Ellouta en Evander Meriana.

Hiphop Area
Hiphop is de poëzie van de straat. De mannen van SoulTrash hosten de hiphop area.