Kunstschooldag

In 2019 vonden de Kunstschooldag(en) plaats op donderdag 28 en vrijdag 29 maart en werd het 32-jarige jubileum gevierd. Circa veertig kunstinstellingen werken jaarlijks mee aan de Kunstschooldag(en), grote en kleine. Allemaal presenteren ze een speciaal programma, dat tegelijkertijd een visitekaartje is voor wat zij gedurende het hele jaar bieden. GRAP verzorgde de programmering in de Melkweg, waar Skinto ging optreden. 

Skinto maakt al jaren furore in zowel de hiphopscene als het elektronische circuit met zijn aanstekelijke, energieke raps en zang met Jamaicaanse tongval. Zijn sound loopt uiteen van Dubstep, Grime en 2-Step tot Hiphop, R&B en Drum and Bass. Hij deelde het podium veelvuldig met het collectief Nebulon (waar o.a. ook NoizBoiz en Zwart Licht deel van uitmaken) en bouwde een uitmuntende live reputatie op, waarin energie de rode draad vormt. Afgelopen paar jaar scoorde Skinto met collega Stepherd gigantische hits met 'Banaan', 'Bips' en 'Brak Obama'. Ze werden uitgeroepen tot Serious Talent bij 3FM en speelden op veel grote festivals in België en Nederland. Tijdens de Kunstschooldag neemt Skinto altijd een heleboel vrienden mee. 

Tijdens de Kunstschooldag(en) doorkruisen ruim 6.500 8e-groepers en hun begeleiders de stad. Diezelfde scholieren hebben in de voorgaande jaren al een paar keer kennisgemaakt met kunst, op school en daarbuiten. Ze bezochten voorstellingen, concerten en musea. Ook namen ze deel aan intensieve projecten in de klas. De Kunstschooldag(en) biedt deze 8e-groepers een waardige afsluiting van hun ‘kunstcarrière’ op de basisschool.