Amsterdamse Popprijs

De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. In haar drieëntwintigjarige bestaan is de 'Popprijs' een instituut geworden. Amsterdamse bands krijgen de kans om zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie. De voorrondes vinden plaats bij kleinere Amsterdamse podia, de halve finale bij Paradiso en de finale bij de Melkweg. Deze competitie geeft bands de kans te spelen op gerenomeerde podia in Amsterdam, daar waar je als beginnende band niet snel zal spelen. Voor vele deelnemers bleek de Popprijs bovendien een springplank naar een succesvolle carrière. Bekende winnaars zijn onder andere Jagd, Sarah-Jane, The Silverfaces, The Great Communicators, Mister and Mississippi, The Vagary en Yori Swart.

WIES heeft zaterdagavond 1 december 2018 de drieëntwintigste editie van de Amsterdamse Popprijs gewonnen. De jury oordeelde na lang beraad in het voordeel van WIES. Het niveau van de finalisten was hoog en de jury roemde de groei van de acts. WIES kwam als winnaar uit de bus en ging met het prijzenpakket naar huis. Het trio scoorde het hoogst omdat de jury onder de indruk was van de ''puntige persoonlijke popsongs'' en ''eigen sound''. 

Uit de inschrijvingen selecteert GRAP dertig deelnemers die spelen in een van de vijf voorrondes. De voorrondes vinden plaats op woensdag 5 september in Cinetol, zaterdag 8 september in Q-Factory, dinsdag 11 september in Desmet Studio's, dinsdag 18 september in Splendor en woensdag 19 september in Sugarfactory. De halve finales spelen zich af in Paradiso waar twaalf halvefinalisten het tegen elkaar opnemen. De Melkweg is het sfeervolle decor voor de eindstrijd, waar zes finalisten spelen om de winst.

De winnaar van de Amsterdamse Popprijs gaat naar huis met een prijzenpakket bestaande uit:

De inschrijving van de Amsterdamse Popprijs 2018 is helaas gesloten. Wil jij meedoen aan de volgende editie van de Amsterdamse Popprijs? Lees hieronder nog even verder en laat onderaan deze pagina je e-mailadres achter en we mailen je zodra de inschrijfperiode start.

Lees meer...

Aftermovie Finale 2018