A'damse Popprijs

De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. In haar tweeëntwintigjarige bestaan is de 'Popprijs' een instituut geworden. Amsterdamse bands krijgen de kans om zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie. De voorrondes vinden plaats bij kleinere Amsterdamse podia, de halve finale bij Paradiso en de finale bij de Melkweg. Deze competitie geeft bands de kans te spelen op gerenomeerde podia in Amsterdam, daar waar je als beginnende band niet snel zal spelen. Voor vele deelnemers bleek de Popprijs bovendien een springplank naar een succesvolle carrière. Bekende winnaars zijn onder andere Jagd, Radio Eliza, Sarah-Jane, The Silverfaces, The Great Communicators, Mister and Mississippi, The Vagary en Yori Swart.

Uit de inschrijvingen selecteert GRAP dertig deelnemers die spelen in een van de vijf voorrondes. De voorrondes vinden plaats bij kleinere Amsterdamse podia. De halve finales spelen zich af in Paradiso waar twaalf halvefinalisten het tegen elkaar opnemen. De Melkweg is het sfeervolle decor voor de eindstrijd, waar zes finalisten spelen om de winst.

De winnaar van de Amsterdamse Popprijs gaat naar huis met een prijzenpakket bestaande uit:

De inschrijving voor de Amsterdamse Popprijs is geopend! Lees hieronder nog even verder en klik op de link onderaan deze pagina om naar het inschrijfformulier te gaan. Inschrijven voor de Amsterdamse Popprijs kan tot dinsdag 1 augustus 2017

Lees meer...

Aftermovie Finale 2016