The Pitch

GoWest! is de nieuwe Muziekhub van West-Nederland: een samenwerkingsverband tussen toonaangevende popkoepels, festivals, podia, oefencentra, popopleidingen, kennisinstellingen, media en makers. Wat we doen? In het nieuwe project The Pitch werken we aan de ondersteuning van jonge makers zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zo werken we samen aan een bloeiende hiphopscene in de regio’s Zuid-Holland en Noord-Holland. Met dit regio-overschrijdende samenwerkingsverband voor hiphop talent, zangers, mc’s en producers m/v/x in West-Nederland, maken ambitieuze en onderscheidende makers in deze scene kans op een uniek 1-jarig coaching-traject op maat.

The Pitch beslaat een traject dat is opgebouwd uit drie onderdelen: de selectiefase, ontwikkelfase en presentatbiefase.
  1. De selectiefase: waarin we op zoek gaan naar de grootste talenten uit de hiphopscene uit West-Nederland. Dat doen we op verschillende manieren. Naast diverse lokale wervingstrajecten en masterclasses, vindt voor kandidaat-deelnemers in heel de regio op 9 juni het interregionale The Pitch XL plaats in de Melkweg (Amsterdam). Hier krijgen potentierijke makers de kans hun demo een-op-een te pitchen bij industrieprofessionals en hun kennis te verreiken met informatie over diverse onderwerpen als streaming, projectsubsidie en contractonderhandelingen.
  2. De ontwikkelfase; waarin 10 geselecteerde acts (5 uit elke provincie) aan de hand van een door hun zelf opgesteld ontwikkelplan een individueel coachings- en begeleidingstraject krijgen van minimaal één jaar. Het traject bestaat uit twee sporen: artistiek en zakelijk. Elke act wordt individueel begeleid en ontvangt een werkbudget van € 10.000,-, dat in samenspraak met de coach wordt ingezet.
  3. De presentatiefase: waarin de geselecteerde acts zichzelf presenteren met nieuwe recordings en optredens op gerenommeerde podia en festivals.

Go West is een samenwerkingsverband tussen de popkoepels met talentontwikkeling als (kern)taak: Popunie (Rotterdam en Zuid-Holland), Popradar (Den Haag), GRAP (Amsterdam), NH-Pop (Noord-Holland), het hiphop kenniscentrum en platform Aight (Haaglanden) en het presentatiepodium Melkweg (Amsterdam).

Inschrijven en informatie: www.pitch.nu