Muzikantendag

De Muzikantendag is de plek waar je als muzikant meer te weten kunt komen over de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met vele aanwezige kopstukken uit de muziekindustrie is er voldoende gelegenheid om te netwerken, je demo te pluggen en vragen te stellen.

Laat je ontdekken! Wil je het in de muziek maken dan is het belangrijk om je gezicht te laten zien en te netwerken met professionals uit de industrie. Je muziek laten horen aan de juiste mensen is de volgende belangrijke stap. De uitgelezen plek om dit te doen is de Muzikantendag!

Het programma op de Muzikantendag bestaat uit panels, clinics, flitscolleges en demospreekuren.

Meer informatie over het programma en de ticketverkoop vind je op muzikantendag.nl

PANELS EN CLINICS

Met panels en clinics van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie helpt de Muzikantendag je in de ontwikkeling van je muzikale ambities. Op het zakelijke vlak zijn er panels over geld verdienen met je auteursrecht, airplay krijgen op de radio, hoe je optredens scoort en hoe je carrière kunt maken in het buitenland. Op het artistieke vlak zijn er de workshops waar bekende muzikanten je een kijkje in de keuken geven.

FLITSCOLLEGES

Op de Muzikantendag zijn er ook flitscolleges, waar á la TEDx in korte tijd hot issues en belangrijke onderwerpen uit de muziek worden toegelicht door experts uit de industrie. Vanuit het publiek kunnen er direct vragen worden gesteld. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: Hoe promoot je je liveshow, De kern van je productie en Online Distributie.

HET DEMOSPREEKUUR

Wil je feedback op je muziek? Kom naar het Demospreekuur. Hier zitten key players uit de industrie klaar om naar je demo te luisteren. Wellicht is dit de eerste stap van je doorbraak. Er zijn vertegenwoordigers van onder meer NPO 3FM, Massive Music, Top Notch, WOO-HAH, 3voor12, OOR, Popronde, Warner Music Benelux, Universal Music Group en V2 Records. Vanwege het grote succes bij eerdere Muzikantendagen is het Demospreekuur dit jaar flink uitgebreid tot 70 muziekprofessionals, zodat je nog meer mogelijkheden hebt om feedback te krijgen en ontdekt te worden.

ACADEMY

Wie zich goed wil voorbereiden of na een inspirerende dag op zijn gemak alle informatie wil nalezen, kan terecht op de online Academy. Op muzikantendag.nl/academy vind je video’s, voorbeelden en tips, uitgelegd door experts uit de industrie. Dit naslagwerk wordt continue bijgehouden.