POPnl

SAMENWERKING VAN ALLE POPKOEPELS IN NEDERLAND

POPnl is een samenwerkingsverband tussen de twaalf provinciale popkoepels en die van de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. POPnl houdt zich, als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland, bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid en organiseert evenementen als de Muzikantendag. GRAP voert het secretariaat van POPnl.

POPnl is de gesprekspartner voor iedereen die actief of passief deelneemt aan provinciale popmuziek. POPnl biedt advies en bemiddelt binnen de landelijke popsector en tussen overheid en popcircuit. Daarbij streeft POPnl naar een groter publieksbereik, betere popvoorzieningen en meer kwaliteit binnen de amateur-popmuziek.

POPnl speelt een actieve rol bij de ontwikkelingen van de provinciale popmuziek. Denk aan:

  • Gezamelijke subsidie aanvragen
  • ​Een landelijk podium waar de winnaars van de provinciale bandwedstrijden zich kunnen presenteren
  • ​Handleiding voor gemeentelijk popbeleid
  • ​Organisatie van de Muzikantendagen in opdracht van Buma Cultuur
  • ​Organisatie van panels tijdens het Noorderslag seminar

Lees verder op www.popnl.nl.

ACTIVITEITEN POPNL

MUZIKANTENDAG

In opdracht van Buma Cultuur organiseert POPnl de Muzikantendag. De Muzikantendag is voor muzikanten de plek om zich te informeren en te laten inspireren; zowel de artistieke als zakelijke aspecten van het muzikantschap kwamen aan bod. En daarbij is de Muzikantendag een uitgelezen kans om te netwerken met professionals uit de muziekindustrie.

PANELS NOORDERSLAG

Met 2.650 professionals uit de Europese muziekindustrie, meer dan 100 panels, presentaties, keynote speeches en  showcases, vormt Eurosonic Noorderslag ieder jaar het epicentrum van de Europese muziekindustrie. POPnl en VNPF organiseren een paneldag over gemeentelijk en provinciaal popbeleid.

PUBLICATIES

POP met beleid is een beknopte handleiding voor lokale bestuurders en ambtenaren voor een popmuziekbeleid dat past bij de omvang en ambitie van de eigen gemeente. De waarde van pop behandelt het maatschappelijk belang van popmuziek.

Kijk voor meer informatie op www.popnl.nl.