23 maart 2024 Mooie Noten De Roode Bioscoop Deuren: 19:30 Aanvang: 20:00 Tickets kopen

Mooie Noten – Voorronde II

Mooie Noten gaat weer beginnen! In maart start de competitie met drie voorrondes in de mooiste Amsterdamse zalen. Tijdens de voorrondes presenteren 21 artiesten henzelf, waarvan er 7 vervolgens terug te zien zijn in Paradiso tijdens de halve finale. De tweede voorronde vindt plaats in de Roode Bioscoop.

Zaterdag 23 maart: Voorronde II – De Roode Bioscoop
Haarlemmerplein 7 | www.roodebioscoop.nl
Deuren: 19:30 | Aanvang: 20:00 | Entree: €8,50 (incl. servicekosten) | Tickets
Rockpool Dramas I LifeLoan I Wolfgang I M.A.E. I Novaly I Eline Heemskerk I Azra Ilya

Over Mooie Noten
Mooie Noten geeft acts de kans om zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie. De voorrondes vinden plaats bij kleinere Amsterdamse podia, de halve finale in Paradiso en de finale in het Vondelpark Openluchttheater. Winnaars van vorige edities zijn onder andere Kaya, Juliet, Melle, Susann., Meis, Jana Mila, Eelke Ankersmit, Pitou en Lucas Hamming.

Rockpool Dramas

Hoewel Rockpool Dramas misschien bekend staat als een live en luide band, is de basis van het hele project het schrijven van liedjes. Songschrijver Stanley Ward vindt zijn oorsprong in levendige indiefolk en laat zich inspireren door oude en nieuwe Britse folkhelden uit de arbeidersklasse, van Billy Bragg tot Sam Fender.

Wolfgang

Wolfgang is een jonge muzikant (15) uit Amsterdam en neemt thuis zijn eigen nummers op over nachtmerries, vriendschap en verlies. Van power pop anthems tot singer-songwriter gems.

LifeLoan

LifeLoan is het project van Tatiana Smirnova, een opkomende artiest die muziekreleases heeft geplanned voor de komende herfst. Tatiana’s focus ligt vooral op origineel materiaal creëeren dat haar artistieke visie en inspiraties goed weergeeft, wat zich uit in een samenvoeging van akoestische en elektronische elementen in een pop-jasje.

M.A.E.

M.A.E. is speciaal voor deze competitie wat kleiner geworden. Oorspronkelijk heeft ze een achtdelige band waarmee ze graag muziek maakt. Ze is nu bezig met een akoestische set te schrijven samen met haar vriend en gitarist Lesra de vries.

Azra Ilya

Azra Ilya’s dromerige en verhalende muziek schrijft ze meestal instinctief. Ze creëert graag kleine alternatieve werelden waar luisteraars aan kunnen relateren. Vorig jaar is haar eerste EP uitgekomen in samenwerking met producer en multi-instrumentalist Tessa Rose Jackson. Op deze EP verwijst ze naar schaduwen uit het verleden, maar altijd zoekend naar het licht.

Novaly

Novaly is een semi akoestische indiepopact met invloeden van folk en klassieke muziek. Naast gitaar en synth komt hobo ook af en toe langs. De liedjes hebben verassende wendingen en sound is een groot deel van de act.

Eline Heemskerk

Eline maakt Nederlandse poëtische popliedjes. Daarbij speelt ze gitaar, zingt ze en soms vult ze de liedjes aan met meerstemmigheid.