22 oktober 2021

Amsterdamse Popprijs 2021: Finalisten bekend!

Na twee spannende halve finales zijn de finalisten van de Amsterdamse Popprijs 2021 bekend! Lees hier welke zes acts om de winst gaan strijden op vrijdag 19 november.

De afgelopen weken hebben kunnen genieten van vijf voorrondes en twee vlammende halve finales in Paradiso Amsterdam. Maar nu begint het er écht om te spannen: dit is de finale op vrijdag 19 november in Melkweg Amsterdam! 

Tijdens de eerste halve finale op dinsdag 12 oktober zagen we LÖNA, MØDI, FIEP, Max Poolman, Marathon en Bent Mettentee. Van deze zes acts trok Marathon aan het langste eind en kwam als winnaar uit de bus. De band rondom frontman Kay Koopmans blies de jury omver met een vlammende show en zien we daarom meer dan terecht terug in de finale. Tijdens de tweede halve finale gaven Gooseking 3000, SØCKS, JELTE, TVGCE, Nicolaas en tiigre acte de présence waarvan tiigre het meeste indruk maakte op de jury. Een van de vele lovende quotes: ”goede indiepop van een band met een sterke frotvrouw met een eigen geluid”. Daarnaast waren er ook wildcards te vergeven tijdens deze halve finale. De vier wildcards gingen naar: FIEPGooseking 3000SØCKS en Nicolaas

Tickets voor de finale zijn te koop op melkweg.nl