Amsterdamse Popprijs

Op zondag 9 januari 2022 is de grote finale van de Amsterdamse Popprijs 2021! De twee halve finale winnaars en 4 wildcard winnaars strijden in de Melkweg Amsterdam om een prijzenpakket bestaande uit o.a. een professionele photoshoot, waardeceque van Dijkman en een 10-rittenkaart voor de Q-Factory. De zes finalisten die voor dit prijzenpakket gaan strijden zijn: Marathon, tiigre, FiepGooseking 3000, Nicolaas en SØCKS.

Over de Amsterdamse Popprijs 
De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. In haar vierentwintigjarige bestaan is de 'Popprijs' een instituut geworden. Amsterdamse bands krijgen de kans om zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie. De voorrondes vinden plaats bij kleinere Amsterdamse podia, de halve finales bij Paradiso en de finale bij de Melkweg. Deze competitie geeft bands de kans te spelen op gerenommeerde podia in Amsterdam, daar waar je als beginnende band niet snel zal spelen. Voor vele deelnemers bleek de Popprijs bovendien een springplank naar een succesvolle carrière. Bekende winnaars zijn onder andere Ben Forte, WIES, TAPE TOY, Jagd, Sarah-Jane, The Great Communicators en Yori Swart.

Sponsoren
De Amsterdamse Popprijs wordt mogelijk gemaakt door: Dijkman Muziekinstrumenten, Studio Peggy 51, Q-Factory Amsterdam, Richard Tas Photography, POPnl, Gemeente Amsterdam en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Wil jij meedoen aan de volgende editie van de Amsterdamse Popprijs? Lees hieronder nog even verder en schrijf je in! De inschrijving is momenteen gesloten. Je kan jezelf aanmelden voor de Keep Me Posted voor de Amsterdamse Popprijs 2022. 

Lees meer...