20 november 2022

En de winnaar is…

Gisteravond was het zo ver: de finale van de Amsterdamse Popprijs 2022. In de Melkweg gaven op zaterdag 19 november de zes finalisten alles wat ze in zich hadden om kans te maken op de felbegeerde winst.

Na een zware strijd, met optredens van buitengewoon hoog niveau, ging Cloud Cafe er met de winst vandoor. Sterke tracks met goede hooks, waardoor we allemaal wel iets konden meezingen”. De band won onder andere: studiotijd bij Studio peggy51, een studio photoshoot door Richard Tas Photography, 24/7 repeteren voor een periode van 3 maanden bij Treehouse NDSM, een waardecheque van Dijkman Muziek, een tegoedbon voor repetities in de Q-Factory en zakelijk advies om ze verder op weg te helpen.

Volgens de jury was Cloud Cafe de terechte winnaar van de avond: “De stem van de zangeres pakte het publiek meteen in, deze band willen we vaker zien”. Naast Cloud Cafe traden ook SacheeALOYSEPanda NoirMax Hell en Liam Pek op in de Melkweg. 

De Amsterdamse Popprijs wordt mogelijk gemaakt door Studio peggy 51, Richard Tas Photography, Treehouse NDSM, Dijkman Muziek, Q-Factory Amsterdam, POPnl, Gemeente Amsterdam en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.