1 december 2021

Muzikantendag 2021: Een groot succes!

Afgelopen zaterdag, 27 november, vond de Muzikantendag 2021 plaats in de Melkweg Amsterdam. Hoewel de Muzikantendag er dit jaar net iets anders uitzag als afgelopen jaren, was het een groot succes!

Anders dan andere jaren, vonden de demospreekuren dit jaar online plaats. Met meer dan 500 afspraken, 68 geinteresseerde muziek professionals van o.a. Agents After All, MOJO, Friendly Fire, NPO 3FM, Popronde en Universal Music Group was het internet van 10 tot 12 druk bezocht, en werden er veel demo’s gedeeld. 

Vervolgens werd het programma doorgezet in de Melkweg Amsterdam, waar een beperkt publiek op locatie het programma kon volgen. Verder waren alle panels gratis te volgen via twee livestreams op YouYube.  De middag werd geopend door Koen Herfst met een drumclinic. Koen Herfst is bekend van zijn werk met Armin van Buuren, waarmee hij twee wereldtours deed. Ook organiseert Koen jaarlijks het festival ‘Herfstfest’; het grootste jaarlijkse drum evenement van Nederland, en produceert hij muziek voor zichzelf en voor anderen. Na deze muzikale opening volgde er panels over o.a. De rol van de frontman (M/V/X), DIY With Others en Music Rights On Tour. Zoals vanouds werd de dag afgesloten met het demopanel. 

Over de Muzikantendag 
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, Sena, Popronde, No Man’s Land, Paradiso Melkweg Productiehuis, Musicmaker, Interface, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant en de Melkweg.