13 oktober 2022

Muzikantennacht – Showcase Steunfonds Muzikantendag

De dag wordt de nacht: op donderdag 1 december is de Muzikantennacht in de Melkweg, Amsterdam. De Muzikantennacht is de gratis showcase avond van het Steunfonds Muzikantendag.

Op donderdag 1 december 2022 is de Muzikantennacht: dé showcase avond van het Steunfonds Muzikantendag in de Melkweg te Amsterdam. Deze avond presenteren een aantal acts die een werkbijdrage hebben ontvangen zich, met mogelijk ook hun nieuwe live repertoire! De toegang tot de Muzikantennacht is helemaal gratis. De deuren openen om 18:00 uur en de eerste act start om 18:45. De eerste namen op het programma van de Muzikantennacht zijn: WIES, Gotu Jim, TAPE TOY, Waltzburg, Josephine Odhil, Julia Sabaté en la loye. Binnenkort maakt de organisatie de volledige programmering bekend. 


Over het Steunfonds Muzikantendag
Via Steunfonds Muzikantendag zijn 120 werkbijdragen van € 5.000,- (vijfduizend euro) beschikbaar gekomen vanuit het Ministerie van OCW, specifiek voor jonge makers. De werkbijdrage is bedoeld als investering in het creatieve proces zodat nieuwe, originele muziekwerken ontstaan die zonder deze bijdrage niet tot stand zouden zijn gekomen. Jonge muzikanten die hun eigen muziek maken, uitvoeren, in recente jaren zijn afgestudeerd aan muziekopleidingen zoals conservatoria, of al de nodige ervaring hebben opgebouwd, konden een aanvraag indienen voor een werkbijdrage van het Steunfonds Muzikantendag.

Meer informatie over het Steunfonds Muzikantendag en de Muzikantennacht vind je op www.steunfondsmuzikantendag.nl.