28 maart 2024

Pampus Live is terug!

Pampus Live: hét muziekfestival op Amsterdams werelderfgoed is terug! Op zondag 26 mei staan artiesten als The Indien, Queen’s Pleasure, Hiqpy en Rens, Jaïr & Ome Uncle in het historische fort in midden in het IJmeer.
 
Na een succesvolle eerste editie van Pampus Live keert het festival ook in 2024 terug naar het Forteiland van Amsterdam. Op zondag 26 mei genieten bezoekers van de beste bands, binnen en buiten het historische fort. Met podia in de fortgracht, het oude waterbassin en op het plein met uitzicht over het IJmeer, klinkt er livemuziek over het volledige eiland. En met artiesten als The IndienQueen’s PleasureHiqpy en Rens, Jaïr & Ome Uncle op de line-up is Pampus Live het perfecte festival om het laatste weekend van mei mee af te sluiten! 
 
Bezoekers ervaren het ultieme gevoel van vrijheid met 360 graden uitzicht over Amsterdam, Muiden en Almere, kunnen een duik nemen in het verfrissende IJmeer en een lokaal gebrouwen Pampus biertje drinken terwijl ze uitkijken over een prachtige zonsondergang over het water.
 
Meer dan muziek
Tijdens Pampus Live ontdek je niet alleen nieuwe artiesten, maar ook de rest van het unieke eiland. Verdwaal in de gangen van het fort of ontdek De Stelling van Amsterdam in een virtuele ballonvaart. Ook valt er meer te leren over het zelfvoorzienende eiland dat Pampus sinds de oplevering is.
 
Zonder aansluiting naar het vaste land is Pampus groots op het gebied van fossielvrije zelfvoorzienendheid. Symbool hiervoor staan de twee gloednieuwe windturbines, die je verwelkomen wanneer je het eiland nadert. Maar ook de watermaker, de energiegevende bergloods en de moes-, kruiden- en bloementuinen maken duidelijk dat het eiland nu duurzaam off-grid opereert.
 
Om deze fossielvrije toekomst van Pampus te vieren gaan er tijdens Pampus Live metershoge vliegers van de Fryske Draeken de lucht in. De professionele vliegeraars vullen tijdens het vliegerweekend, dat ook op zaterdag 25 mei plaatsvindt, de lucht boven het eiland de hele dag met gigantische vliegers in alle vormen en kleuren.
 
Pampus Live is enkel bereikbaar per boot. De hele dag door vertrekken er diverse veerboten vanaf Muiden en IJburg. Bij aankoop van een festivalticket reserveer je gelijk een tijdslot voor de veerboot. Ook is het mogelijk om met je eigen boot bij het eiland aan te leggen en het festival te bezoeken.
 
Tickets voor Pampus Live (€33,50 vanaf Muiden en €37,50 vanaf Amsterdam IJburg incl. boot retour, €29,- voor eigen boot) zijn vanaf nu te koop via pampuslive.nl
 
Pampus Live wordt georganiseerd door GRAP en Pampus. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers, KINK, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Gemeente Amsterdam.