20 november 2023

SANN!E wint Popprijs 2023

“De liedjes komen direct binnen en gaan ook niet meer weg. Charisma vanaf minuut 1!”

Afgelopen zaterdag was het zover: de finale van de Amsterdamse Popprijs 2023! In een uitverkochte Melkweg gaven op zaterdag 18 november zes talentvolle finalisten alles om kans te maken op de felbegeerde winst. Het werd de jury niet makkelijk gemaakt. De optredens waren van buitengewoon hoog niveau en brachten allemaal iets unieks met zich mee. Uiteindelijk wist er één band de jury het meest te overtuigen en ging SANN!E er met de winst vandoor.

Het werd de jury niet makkelijk gemaakt. De optredens van de zes finalisten waren van buitengewoon hoog niveau en brachten allemaal iets unieks met zich mee. Uiteindelijk wist er één band de jury het meest te overtuigen en ging SANN!E er met de winst vandoor. “De liedjes komen direct binnen en gaan ook niet meer weg. Charisma vanaf minuut 1! De band won onder anderen studiotijd bij Studio peggy51, een studio photoshoot door Richard Tas Photography, een waardecheque van Dijkman Muziek, een tegoedbon voor repetities in de Q-Factory, diverse optredens en zakelijk advies om ze verder op weg te helpen.

Volgens de jury, bestaande uit afgevaardigden van Universal Music Group, MOJO, NPO 3FM, Melkweg en OOR, was SANN!E de terechte winnaar van de avond: “Een sympathieke frontman en echte persoonlijkheid op het podium. Als publiek wil je onderdeel worden van de band. Naast SANN!E traden ook Jacob DrescherSubterranean Street SocietyTHAMESYan Lale en Johnny & The Spacemachine op in de Melkweg. 

De Amsterdamse Popprijs wordt mogelijk gemaakt door Studio peggy51Richard Tas PhotographyDijkman MuziekQ-Factory AmsterdamPOPnl,Gemeente Amsterdam en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.