Aloyse
12 februari 2024

ALOYSE brengt live single uit

ALOYSE is het indie-folk project van singer-songwriter Bernice Aloyse Pisters . Geïnspireerd door de indie en grunge uit de jaren 90, evenals invloedrijke artiesten zoals Jeff Buckley en PJ Harvey, combineert ALOYSE’s muziek dynamische vocalen met akoestische gitaargedreven composities. Haar nummers resoneren met authenticiteit, duiken diep in de menselijke ervaring en bevragen de complexiteiten van het leven.

Met optredens in zalen zoals de Melkweg en Paradiso, heeft ALOYSE al een opmerkelijke aanwezigheid veroverd in de muziekscene. Na de finale van de Amsterdamse Popprijs 2022 heeft ALOYSE de eerste single “invisible” uitgebracht tijdens Popronde 2023.

Op 9 februari bracht ALOYSE’s haar tweede single “wrong side of the bed – live” uit. Deze one take recording verkent de verandering in perspectief die men doormaakt na het verliezen van contact met de realiteit. Geïnspireerd door een persoonlijke ervaring, hoopt ALOYSE een dialoog te creëren over deze veelvoorkomende maar zelden besproken ervaringen.

“Ik heb het liefst dat het publiek een verbondenheid met elkaar voelt door de muziek. We luisteren dit in onze kamer terwijl we aan het nadenken en reflecteren zijn en nu staan we hier samen in een zaal dit te ervaren.”

Luister wrong side of the bed – live