17 mei 2024

Eerste single in aanloop naar debuutalbum Cloud Cafe

Met een Perfection Salad trapt Amsterdamse Popprijs winnaar Cloud Cafe vandaag de campagne af richting hun debuutalbum Gift Horse dat begin september uitkomt. De single is een ‘coming of age’-lied. Frontvrouw Tara Wilts schreef de song. ‘Het gaat over de hoge verwachtingen die jezelf en anderen van je hebben en je probeert tot je erbij neervalt.’

Gift Horse is het meest persoonlijke wat Cloud Cafe ooit heeft gemaakt. En zo hoort een debuutalbum ook te zijn. Goudeerlijk. Alles of niets. Cloud Cafe verstaat de kunst van zowel het grote, alomvattende als het kleine, ingetogen gebaar samen te smelten. Van de schoonheid en de troost. Cloud Cafe laat zien wat het leven waard is. Cloud Cafe? Ja. Tara, Tom, Dirck en David. Een indieband die met kwetsbare teksten en een muur van geluid overdonderd. “A singer-songwriter take on shoegaze.” Zonder wrijving geen glans. Op zoek naar het contrast. Een compromisloos verslag van een mensenleven. Met het hart op de tong, als het ware. Folk en fuzz, chaos en rust. Met Gift Horse heeft Cloud Cafe goud in handen.

Gift Horse verschijnt op vrijdag 6 september via Excelsior Recordings. Op diezelfde dag vieren ze de release met een show in Bitterzoet. Tickets voor de show zijn vanaf nu te koop via deze link.