29 februari 2024

FIEP – My Birthday Party

FIEP viert feest! De Amsterdamse Popprijs finalist brengt een nieuwe single uit en kondigt een exclusieve Record Store Day release aan.

Afgelopen week bracht FIEP haar nieuwe single “My Birthday Party” uit. Deze single kwam een aantal dagen nadat er een 45 seconde lange audiofile rondging genaamd “The Invite”. En hoewel de meeste mensen graag jarig zijn, onthult FIEP’s frontvrouw Veerle Driessen dat ze eigenlijk helemaal niet zo gek op haar verjaardag is. ‘Ik hou wel echt van een feestje, maar mijn eigen verjaardag vind ik eigenlijk niet zo heel leuk om te vieren.’ Je verjaardag kan allerlei verwachtingen scheppen die uiteindelijk niet echt uitkomen. (Bron: 3voor12)

FIEP stond in de finale van de Amsterdamse Popprijs, verzorgde o.a. al de support van Wet Leg, groeide uit tot topact van Popronde 2022 (aldus OOR) en speelde op ESNS 2023 met als gevolg een drukke festivalzomer met shows op o.a. Paaspop, Bospop & Into The Woods.

Aan deze droomstart wordt nu een exclusieve vinyl release toegevoegd, die ze uitbrengt in samenwerking met platenlabel RSD Records. De plaat, “Birthday Party”, bevat niet alleen de recent uitgebrachte singles “R U Reading?!” en “My Birthday Party”, maar ook gloednieuwe tracks die nog niet te beluisteren zijn. En dat is nog niet alles – op de B-kant wacht een verrassing.

Want… wie jarig is trakteert, natuurlijk. Als bonus staat op de B-kant nog meer niet eerder fysiek uitgebrachte muziek, namelijk de EP ’77 Stokes Croft’.

Deze exclusieve release wordt uitgebracht als 12 inch oranje vinyl, in een eenmalige oplage van slechts 300 stuks. Voor updates: volg FIEP.