6 februari 2024

Hiqpy Record Store Day Talent 2024

Vorig jaar lanceerde Record Store Day in samenwerking met Popronde, Record Industry en Haarlem Vinyl Festival (HVF) RSD Talent, een programma dat muziektalent op verschillende vlakken ondersteunt. Hiqpy is de winnaar van 2024 en krijgt een eigen Record Store Day-release, optredens en promotionele ondersteuning. 

Record Store Day heeft Hiqpy uitgeroepen als RSD Talent 2024. De Nederlandse band was afgelopen jaar te zien op Noorderslag en werd door zowel OOR als 3voor12 als ‘een van beste acts van het festival’ genoemd. Hiqpy werd als RSD Talent gekozen door de vakjury bestaande Bob van der Staak (Bob’s Vinyl in Aarle-Rixtel), Brenda Staphorst (Uptown Records in Hoorn), Sicco Hoetink (Plato Leiden), Herwin van Ee (RSD Nederland) en Jesper van Rooijen (RSD Nederland).

De jury noemt Hiqpy als ‘een van de spannendste opkomende acts van Nederlandse bodem. Met hun eigen sound en met het indrukwekkende stemgeluid van frontvrouw Abir Hamam worden toeschouwers als een magneet naar het podium getrokken. Deze zinderende live-ervaring komt zonder twijfel ook op vinyl volledig tot zijn recht. We verwachten de komende jaren nog veel plezier te gaan beleven aan Hiqpy. Hopelijk mogen we naast de single snel hun eerste album of EP in onze platenbakken presenteren.’

Als RSD Talent 2024 zal Hiqpy onder andere een eigen 7 inch met daarop de liedjes Something en Red Flag Magician uitbrengen. De single is op 20 april verkrijgbaar bij platenzaken in heel Nederland als onderdeel van Record Store Day.

Esther Vollebregt van Record Store Day Netherlands is blij met de winnaar en het RSD Talent programma. “Hiermee maken we de stap van live naar product. Via Popronde kwam Hiqpy op ons pad en de jury was gelijk enthousiast. Zo’n originele band verdient een fysieke release. Dat gebeurt op ons eigen RSD-label. De Nederlandse Record Store Day is inmiddels uitgegroeid tot een multifunctioneel evenement dat zich op verschillende vlakken beweegt om uiteindelijk weer terug te komen bij de fysieke retailer. Dit programma is daar een mooi voorbeeld van. De drie winkeliers zijn onderdeel geweest van het selectieproces. Voor volgend jaar staan er overigens weer andere retailers op de lijst. Zodoende wordt RSD Talent een event waar naast de winkels ook de winkeliers centraal staan.”

Bron: Entertainment Business