7 februari 2024

MarynCharlie & Melle – Coming Of Age

Amsterdamse singer-songwriter MarynCharlie bracht afgelopen maand na een succesvolle Popronde, Noorderslag en als een van de 10 van NPO 3FM haar EP “Out Of The Blue” uit.

In een interview met Melkweg vertelt MarynCharlie: “De nummers ‘Self Sabotage’, ‘Welcome To My Brain’, ‘Pause, Please’ en ‘Nine Lives’, vormen de rode draad in mijn EP. Namelijk dat mijn eigen brein me zo erg kan tegenwerken. Soms komt ze met goede ideeën, maar ze kan me echt een slecht gevoel geven. Die innerlijke strijd vormt de grootste rode draad, waar ook de angst voor het volwassen worden bij komt kijken. Dat is ook waar mijn liedje ‘Welcome To My Brain’ over gaat. Ik ben eigenlijk altijd bezig met een volgende stap en kan moeilijk genieten van wat er nu allemaal gebeurt. Maar nu ik dit liedje heb geschreven kan ik extra genieten van het moment wanneer ik hem live zing. Ik denk wel dat ik steeds meer verdieping zoek in de onderwerpen en daar dan weer over schrijf. Zoals jezelf saboteren, oke dat doe je, maar wat houdt het precies in en hoe ga je daarmee/wat kan je er tegen doen? En ik merk ook wel in mijn muziek die ik nu schrijf (voor een album) dat ik dus niet meer alleen mijn problemen omschrijf, maar ook wat dat met anderen doet of hoe ik er een ander licht op kan schijnen.”

Naast de genoemde nummers is ook Coming Of Age een titel op de EP. Samen met Mooie Noten 2021 winnaar Melle schreef MarynCharlie dit nummer over de struggles van het ouder worden.

Luister Coming Of Age en de rest van de EP via deze link.