11 december 2023

ZVDK is Most Wanted!

Gister was het zo ver; de finale van de Amsterdamse hiphop competitie Wanted. In de Melkweg streden zeven talentvolle acts voor de felbegeerde winst.

Na drie Talent Shows in de Q-Factory Amsterdam was het afgelopen zondag, 10 december, eindelijk tijd voor Most Wanted – The Final Showcase. Het werd de jury niet makkelijk gemaakt. De zeven finalisten brachten allemaal frisse en nieuwe energie met zich mee, maar uiteindelijk wist er één act bovenuit te springen. Volgens de jury was ZVDK, ook wel Zoontje van de Kapper, unaniem de winnaar van de avond. “Iedereen keek naar hem, iedereen luisterde naar hem. Het voelde als de main act van de avond“. Hij ging naar huis met een prijzenpakket met daarin een studio photoshoot door Richard Tas Photography, een waardecheque van Dijkman Muziek, een tegoedbon voor repetities in de Q-Factory, diverse optredens en zakelijk advies om hem verder op weg te helpen.

De finalisten kregen tijdens Wanted op verschillende momenten de tijd om zichzelf te presenteren en ontwikkelen. Naast de drie Talent Shows in de Q-Factory Amsterdam is elke act de diepte in gegaan met een coaches Skinto en Makkie en waren ze te gast in de Abbey Road Insitute. In de studio gingen de finalisten samen met producer Thomas van Opstal (Mr. Probz, Wu Tang Clan, Yung Nnelg, Naaz, Lil NAS X) dieper in op hun producties en leerde ze meer over de zakelijke aspecten van de muziekindustrie. 

Naast ZVDK stonden ook MayvisionYung VolwassenJDMPLaw$onZWARTWATER en Rens, Jaïr & Ome Uncle in de Melkweg OZ. “ZVDK is enorm gegroeid afgelopen periode, we zijn benieuwd wat hij verder nog gaat doen.” Aldus de Most Wanted jury met daarin: Randall Spann (FunX), Eva Koene (Burning Fik), Surya, Makkie en Skinto.